warmtepompen

 

 

Warmte pompen 

Afbeeldingsresultaten voor warmepumpe

Berekening: Norm voor het gasverbruik van een vrijstaande woning is 2200m3. Warmte pomp verbruikt zo’n 7000kWhr/jaar. Ervaring in Nieuwkoop. In de elektriciteitscentrale moet voor die 7000 kWhr opgewekt worden bij eenverlies van 10% door transport en transformaties, 7777 kWhr geproduceerd worden. Rendement gascentrale is zo’n 45% dan dus aan gas 17282 kWhr dit komt overeen met 2006 m3 gas. Verbrandingswarmte gas 31,65 MJ/m3

Besparing aan gas (CO2) is dus marginaal. De investering van zo’n € 20-30000,= komt ten goede aan comfort woning.Deze heeft zomer en winter een constante temperatuur. De installatie zelf is omvangrijk. Palen van 60 meter de grond in, pomp en warmtewisselaars etc.

Verder dient het electriciteitsnet sterk genoeg te zijn om te voldoen aan de elektriciteitsvraag tijdens koude dagen.

Schema

Afbeeldingsresultaten voor warmepumpe

 

Schema warmtepomp installatie

===========================================

Project warmtepompen Zutphen.

Uit de praktijk blijkt(Zutphen) dat een warmtepomp geen CO2 bespaart, maar de CO2 uitstoot slechts groter maakt.Een warmtepomp vraagt zo’n 7000 kWhr/jaar ter vervanging van een HR+ ketel met een gasverbruik van 1400m3. De CO2 uitstoot is daarmee zo’n 40% hoger geworden. EEA gebaseerd op praktijkervaringen. Gebleken is ook dat bij koud weer als de warmtepompen op volle capaciteit draaien het electriciteitsnet dit niet aan kan en uitvalt.

======================================

 ================================

Nadere bijzonderheden :  https://www.energieheld.de/heizung/waermepumpe#kosten