Energie vrije woning

 

Om de doelstelling 2050 te halen dienen er 255000 woningen per jaar  energie neutraal te worden gemaakt. Dit is dan ook mijn uitgangspunt.

Om te komen tot een energievrije woning is een investering van zo’n €25.000 nodig.  (artikel AD 24-06-2017 €50.000,=). Totaal dus jaarlijks zo’n € 6 miljard per jaar.

Daar alles op de elektrische tour gaat zal het elektriciteitsnet fors uitgebreid dienen te worden.

================================

Belangrijk is, dat een woning in zijn basis goed moet zijn qua oriëntatie, lichtinval, schilisolatie en ventilatie. Daar bovenop kunnen bijpassende installaties voor verwarming, ventilatie en warmtapwater zorgen voor een energiebalans.

Een tweede aandachtspunt is: het gaat de bewoner niet om energie, maar om gezondheid, comfort, bedieningsgemak, uitstraling en prijs.

Veel bewoners zitten nu met de vraag;mijn CV  is aan het einde van zijn levensduur. Wat moet ik doen en wat kost mij dat? Nieuwe zuinige HR+ CV, warmtepomp, elektrisch gaan verwarmen? CV met WKK?

In onderstaand enkele mogelijkheden. Beste investering lijkt mij, isoleren, zonnecellen op het dak en warmwatervoorziening op het dak.

======================