2 gedachten over “Reakties

  1. Ik ben heel benieuwd naar de onderbouwing van het ‘niet CO2 vriendelijk zijn’ van elektrische auto’s. Ik heb zelf de Big Mac Index voor vervoer opgesteld (https://www.linkedin.com/pulse/big-mac-mobility-index-ed-van-dort) en, hoewel het rendement mij ook wat tegenviel, blijkt een elektrische auto (Tesla) op de energie-equivalent van een Big Mac (510 Kcal) ongeveer 2,5x zoveel kilometers te kunnen rijden. Daarbij is het natuurlijk mogelijk om uitsluitend groene stroom te gebruiken voor het opladen.

    De meest economische manier van verplaatsen (zelfs efficienter dan lopen of fietsen) blijft de E-One. (www.citbusinessevents.nl/e-one). Dit éénpersoons voertuig rijdt ruim 90 kilometer op 1,5 KWh dus 0,3 ct/km.

    1. Vrij simpel; de conversies; brandstof, mechanische energie, electriciteit en dan weer mechanische gaan allemaal gepaard met verliezen. In een fossiele auto heb je brandstof=>mechanische energie en dat is simpeler. Zie verder de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *